Employee spotlight: Đuro Ivanšić

Uvijek nasmijan, naš Đuro Ivanšić je čovjek na kojega se uvijek možemo osloniti, bilo da nam treba savjet ili nam je nestalo kave u uredu. Ali, tko mu je najdraži kolega? Zavirite u blog i saznajte!

Reading Time8 minutes

Budući da ste u Barrageu od samih početaka, što vas najviše motivira da i dalje budete s nama?

Četiri i pol godine sam u Barrage-u. Volim ovdje raditi jer volim biti s mlađom ekipom, čovjek mojih godina se puno bolje osjeća tako.

Đuro i ekipa

Koji vas radni zadaci najviše vesele, a koje biste najradije odgodili za posljednji trenutak?

Nervira me nedosljednost u poslu, a volim da sam pri ruci kome treba. Paše mi što je dinamično, što je mlađa ekipa. To “letanje” mi odgovara, jer sam u pokretu od ranog jutra.

S kim u tvrtci biste se zamijenili za radno mjesto na jedan dan i zašto?

Možda bih radio u kadrovskom: komunicirao s ljudima, slušao ih, davao im savjete. Ta neka spona između zaposlenika i rukovoditelja, to bi mi odgovaralo, u tome bih bio dobar jer znam s ljudima. 

Podijelite s nama najmudriji savjet koji biste dali mladima koji tek ulaze u poslovni svijet. Kako vam djeluju mlađe generacije?

Ne bih dijelio savjete, samo ako me netko pita, rado to činim. Ništa se ne može generalizirati, svatko ima neki svoj problem. Neko rješenje će jednoj osobi pomoći, dok drugoj neće.  

Živcira me jedan trend u društvu, kad 4 čovjeka sjednu za stol, a svi su na mobitelu—što ste išli na kavu ako ste na mobitelu? Ljude je potrebno animirati da više razgovaraju i druže se, pa čak i izvan radnog vremena, a u pauzama se ne mora govoriti samo o poslu. Zanimljivo mi je da u cijelom Eurodomu, a i šire, se ne mogu naći dvije ekipe za nogomet, a ako nešto treba naći na internetu, svi za 5 sekundi to pronađu.

Mislim da su izuzetno slabo informirani što se općenito događana globalnom nivou, usprkos informacijama koje su im dostupne. Svi se oslanjaju na internet i na to da će brzo naći informaciju, ali geopolitička pitanja užasno slabo prate i bojim se da će ih danas-sutra neke stvari zateći.

Kakva je Nikolina kao šefica? 

Ona radi dosta težak i sveobuhvatan posao. Ona je jedna draga, simpatična i vrijedna osoba. 

Al nije mi dobro raditi s njom, nije mi čvaraka donijela, a obećala mi je prije nekoliko dana… Šalim se, sjajna je kao osoba i djelatnica. A sada kad ovo pročita, dobit ću i krvavice! 

Đuro i njegova šefica

Što je općenito za vas uspjeh u životu?

Čuj, zavisi od kad se mjeri taj uspjeh. 

Kad uđeš u neke godine, kad dobiješ obitelj, imaš posao…treba to sve sačuvati. Obitelj je na prvom mjestu. 

Prijatelji su relativna stvar, danas jesu, sutra nisu. Za ljudima koji su većeg formata ostaju djela koja naprave. Prijateljima ostaješ u sjećanju. Obitelj je najbitnija, a posao je isto promjenjiva kategorija - danas si ovdje, sutra drugdje, takva su vremena. 

Sa suprugom u Rovinju

Kako se snalazite u ulozi djeda? 

 

Kad me se treba, kad me nazovu, ja dolazim. Ne trpam se, takav mi je stav. Kad dođu djeca, bake su na prvom mjestu, to je činjenica. Ja sam od svih njih najviše na stand by-ju i uvijek sam spreman biti pri ruci. Kod mene nema - ne mogu, boli me, ja u svakom trenutku doletim.

Obiteljska

Čuli smo da imate psa - ispričajte nam više o svojoj ljubimici!

Da, imam ja svoju Laru. Nisam vjerovao da čovjek može biti takav prema životinji, dok je nisam dobio. Ona je dvanaest i pol godina stara i dvanaest godina je 24 sata s nama. To toliko uđe pod kožu, da ne možeš vjerovati. Već je dvije godine slijepa i ja samo povećavam svoju pažnju prema njoj. Nekome je to smiješno, netko to ne razumije.

Ljubav prema djeci i psima je naravno drugačija, ali mislim da ljubav prema psima potiče ljudskost. Postoje azili s kojima se može povezati, to nije puno novca na mjesečnom nivou, a nahranit ćete nekog psića. Životinje su puno zahvalnije od nas ljudi. Mnoge stvari u životu su prolazne, ali kad ovako nekome pomogneš, to je prava stvar. 

Đuro i njegova ljubimica Lara

Tko je vaš najdraži kolega i zašto?

Hrvoja najduže poznajem, a Ivan sistemac mi je izuzetno simpatičan. Dobar sam i sa Karlom, Lukom, Antoniom…Ne mogu izdvojiti samo jednog. Kristina i Larisa su strašno dobre djelatnice, s njima sam isto dobar. 

Volim kad se mogu našaliti s ljudima, samo da ima smijeha. Postoji vrijeme za posao, ali postoji i za opuštanje!

Radio sam 14-15 godina u popravnom domu. I dan danas ostao sam u kontaktu s nekima od tih dečkiju. Oni su se probili u životu, dobili obitelji. Strašno je bitno ostati u komunikaciji s osobom koja ti nije u svakodnevnom životu - danas te to ništa ne košta, odeš na Viber i nazoveš nekoga u Australiji. 

Kakvo je bilo vaše djetinjstvo? Koja su najljepša sjećanja iz vaših dječačkih dana?

Djetinjstvo mi je bilo prekrasno. Imao sam dvije starije sestre. Moji starci su se rastali kad mi je bilo 11 te sam se sam o sebi brinuo. Bilo je i onda “vandala” i svačega, ali nekada su bila drugačija vremena, moralo se poštivati određene norme ponašanja. 

‘73/’74

Danas su klinici na internetu, a mi smo se igrali dosta igara, bili prljavi i musavi -  ali nam je bilo super.

Bilo je svakodnevnog druženja s prijateljima, raznoraznih igara. Nije nam bilo dosadno, to su mi najdraža sjećanja. Svaki dan smo se nečim zabavljali, bili prljavi od pekmeza oko usta. Imam toliko divnih sjećanja, da ne mogu nabrajati.

Budući da ste poznati po odličnom grahu kojem se svaki put vesele Barrage zaposlenici - hoćete li podijeliti s nama tajni sastojak koji čini vaš grah tako čarobnim?

To je počelo nekako spontano…volim kuhati, baš jučer sam pravio perkelt. Ja kuham iz dosade. Kuhanje zapravo nije nikakav problem, kod žena je stereotip - kad moraš svaki dan kuhati, pa misliš hoće li to jesti, što ću danas kuhati…

Grah ne zapržavam: za dobar grah treba dobra slanina i dobra rebra, to je cijela priča. I mora se miješati redovito. Svako jelo se treba praviti s ljubavlju, posebno kolači.

Da osvojite jackpot na lutriji, što bi bila prva stvar koju biste napravili?

Netko bi mislio da lažem, ali veliki dio bih dao nekome kome treba novac, ali nekome iz moje okoline. Ne vrijedi ti ništa da ti imaš, a da drugi oko tebe nemaju. Novac je bitna stvar, ali meni nije u životu nikada toliko značio. 

Koje su 3 stvari bez kojih ne možete zamisliti dan?

Ne mogu zamisliti da neću izaći prijepodne van, da navečer nema ništa slatko za pojesti i da cijeli dan budem sam. Volim se družiti. 

Druženje s obitelji

Upoznajte ostatak tima!


Volimo imati ljude poput Đure u našem kolektivu. Predani pojedinci su oni koji grade motivacijsku kulturu koju njegujemo u Barrage-u.

Ukoliko želite biti dio te kulture i upoznati ostatak našeg tima, pogledajte koje su trenutačno otvorene pozicije u našoj tvrtki.